KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Archiwum 2017/2018

Wycieczka do Pradoliny

6 października klasy VI a i VI c odwiedziły gospodarstwo agroturystyczne ,,Pradolina”. Uczniowie brali udział w zabawach integrujących przy muzyce, rozgrywkach sportowych, mieli okazję strzelać z łuku, wyrabiać ciasto na pizzę i później jej skosztować. Niektórzy grali w gry planszowe, ,,państwa-mias...

Wycieczka do Ośrodka Edukacji Leśnej w Grodźcu

Wtorek ( 2 października) był dniem pełnym wrażeń dla uczniów klas pierwszych. Dzieci pojechały na wycieczkę do Ośrodka Edukacji Leśnej w Grodźcu. Uczniowie poznawali przyrodę patrząc, słuchając oraz dotykając. Obserwowali las, który kryje w sobie wiele tajemnic. Poznali różnorodność szaty roślinnej...

Dnia 29 września w naszej szkole przyłączyliśmy się do Ogólnopolskiego Dnia Głośnego Czytania. O godzinie 10.00 we wszystkich klasach nauczyciele głośno czytali swoim uczniom książki przygodowe, podróżnicze oraz bajki.Ogólnopolski Dzień Głośnego Czytania obchodzony  29 września zosta...

Światowy Dzień Tabliczki Mnożenia

Dnia 29 września obchodzimy Światowy Dzień Tabliczki Mnożenia. Społeczność naszej szkoły włączyła się w obchody. Cała szkoła, dzięki nauczycielkom matematyki, udekorowana była w przykłady tabliczki mnożenia. Od samego rana przy wejściu do szkoły czekała niespodzianka. Dziewczyny z SU witały wchodzących zapytaniem przyk...

Konin skacze dla Kasi

29 września 2017 r punktualnie o 9.00 na wszystkich konińskich boiskach szkolnych uczniowie skakali na skakankach. Cel był szczytny - pomoc Katarzynie Ziarniewicz, która zbiera pieniądze na operację w Stanach Zjednoczonych. Akcja odbyła się pod hasłem "Konin skacze dla Kasi". ...

Uczniowie klas I uczestniczyli w Dniu Otwartym Inspekcji Sanitarnej pod hasłem: „Tak się bawili nasi rodzice”

W dniu 28.09.2017 r. w Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej w Koninie odbył się Festyn pod hasłem: „Tak się bawili nasi rodzice”, w którym uczestniczyli uczniowie klas I wraz z wychowawcami – p.Agnieszką Pawelczyk, p.Anną Popielarz i p.Moniką Wojciechowską. Spotkanie miało na c...

Honorowa Odznaka dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Koninie Za Zasługi dla Województwa Wielkopolskiego

W dniu 27 września br. przedstawiciele Szkoły Podstawowej nr 1 w Koninie uczestniczyli w Gali konkursów o tytuły Wielkopolskiej Szkoły Roku i Wielkopolskiego Nauczyciela Roku. Departament Edukacji i Nauki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego przyznał Odznakę Honorową Za Zasługi dla Wojew&oa...

Zajęcia profilaktyczne w WORD - Dzieciaki na Drodze

Dnia 26 września uczniowie z klas czwartych odwiedzili WORD w Koninie. Uczniowie uczestniczyli w zajęciach profilaktycznych "Dzieciaki na Drodze". Uczniowie podzieleni na drużyny wykonywali zadania związane z bezpieczeństwem: zapoznali sie z bezpiecznym poruszaniem się po drodze, pokonywali strażacki tor przeszk&o...

Sprzątanie świata

Dnia 15 września uczniowie naszej szkoły wzięli udział w największej w Polsce ekologicznej Akcji „Sprzątanie Świata”. Hasłem tegorocznej akcji było: „Nie ma śmieci – są surowce”. Misją akcji była edukacja odpadowa oraz promowanie poszanowania zasobów środowiska i efektywnej segregac...

Rozpoczęcie roku szkolnego 2017/2018

Po dwumiesięcznej, wakacyjnej przerwie 4 września uczniowie szkoły podstawowej i gimnazjaliści rozpoczęli nowy rok szkolny 2017/18. Dyrektor szkoły Pani Maria Słowikowska  powitała przybyłych uczniów, ich rodziców oraz nauczycieli, otwierając tym samym nowy etap w życiu szkoły – kolejny ro...