KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Honorowa Odznaka dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Koninie Za Zasługi dla Województwa Wielkopolskiego

W dniu 27 września br. przedstawiciele Szkoły Podstawowej nr 1 w Koninie uczestniczyli w Gali konkursów o tytuły Wielkopolskiej Szkoły Roku i Wielkopolskiego Nauczyciela Roku. Departament Edukacji i Nauki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego przyznał Odznakę Honorową Za Zasługi dla Województwa Wielkopolskiego dla jednej z najstarszych konińskich placówek oświatowych. Jest to najwyższe regionalne odznaczenie. W ten sposób doceniono znaczenie dziewięciu dekad konińskiej Jedynki w historii nie tylko naszego miasta , ale także województwa. Wyróżnienie z rąk pani Marzeny Wodzińskiej, członka zarządu województwa wielkopolskiego, odebrała dyrektor Pani Maria Słowikowska w pięknych przestrzeniach Teatru Wielkiego w Poznaniu.

Zdjęcia ze strony: http://www.gloswielkopolski.pl/edukacja/a/nagrodzono-szkole-i-nauczyciela-roku,12524172/