KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Szkolne Koło PCK

W swojej codziennej działalności koło PCK krzewi idee humanitaryzmu, oświaty zdrowotnej przeprowadzając konkursy, pogadanki, wystawy. Organizuje zbiórki pieniędzy, zabawek, słodyczy i przekazuje je do Czerwonego Krzyża. Oprócz działań na terenie szkoły członkowie Szkolnego Koła PCK biorą udział we wszystkich działaniach Zarządu Rejonowego PCK. Szkolnym opiekunem PCK jest Anna Arent – Trzmielewska.

14 listopada 2016 r. w  Zarządzie Rejonowym PCK odbyło się podsumowanie ogólnopolskiej akcji Polskiego Czerwonego Krzyża pod hasłem Gorączka złota. Uczniowie naszej Szkoły zebrali 198,50 zł. W przeliczeniu na jednego ucznia wyniosło to 40 gr. Dzięki zebranym „złotym” monetom dofinansowano wyjazdy na wypoczynek letni dzieciom z najuboższych rodzin.

W tym samym terminie w ramach akcji Wyprawka dla żaka  odebrano wyprawki dla dzieci z klas I – III.

Dnia 17 listopada 2016 r. Szkoła  nasza przyłączyła się do ogólnopolskiej akcji Rzućpalenie razem z nami. Na holu, przy wejściu do szkoły, została wykonana gazetka informująca społeczność szkolną o w/w akcji oraz o szkodliwości palenia papierosów dla organizmu człowieka. Uczniowie klas: VI a, VI b i VI c na godzinie wychowawczej wysłuchali referatów na temat szkodliwości palenia papierosów i korzyści jakie daje niepalenie, obejrzeli materiały edukacyjne znajdujące się na stronie internetowej Scholaris, a następnie wykonali plakaty.

 1 XII 2016 r. w ramach obchodów Światowego Dnia AIDS uczniom klas: VI a, VI b i VI c zostały przedstawione referaty na temat zespołu nabytego niedoboru odporności i tła społecznego tej choroby.

Do stycznia 2017 r. realizowany jest program edukacyjny pt. Chroń dziecięceuśmiechy, który składa się z dwóch części i adresowany jest do dzieci w klasach I -III pt. Ja i moje zęby ( realizuje go klasa I A , II A, II B i III B ) oraz w klasach IV – VI Ja i mój uśmiech ( realizuje klasa : IV A, IV B i IV D). Dzięki  w/w programowi dzieci i młodzież szkolna mają możliwość wzbogacić i pogłębić wiedzę na temat higieny jamy ustnej i zębów.