KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uczniowie klas I uczestniczyli w Dniu Otwartym Inspekcji Sanitarnej pod hasłem: „Tak się bawili nasi rodzice”

W dniu 28.09.2017 r. w Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej w Koninie odbył się Festyn pod hasłem: „Tak się bawili nasi rodzice”, w którym uczestniczyli uczniowie klas I wraz z wychowawcami – p.Agnieszką Pawelczyk, p.Anną Popielarz i p.Moniką Wojciechowską. Spotkanie miało na celu promowanie zdrowego i aktywnego stylu życia, a także pokazanie najmłodszym, jak się bawili ich rodzice w czasach, gdy nie było komputerów, Internetu i telefonów komórkowych. Dzieci uczestniczyły w grach i zabawach z lat 80-tych: grały w klasy, skakały na skakankach, grały w „gumę”, rzucały lotkami do tarczy, bawiły się „chustą edukacyjną” i bańkami mydlanymi. Maluchy zdobyły także wiedzę na temat prawidłowego pakowania tornistra do szkoły, tak, aby nie był zbyt ciężki oraz obejrzały film edukacyjny o higienie jamy ustnej, zajadając się pysznymi i zdrowymi owocami. Festyn bardzo się dzieciom i nauczycielom podobał.