KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

XII Konińska Masa Rowerzystów

Interesujące sobotnie popołudnie spędziliśmy w Parku Chopina w towarzystwie uczestników XII rajdu rowerowego. Miłośnicy tych pojazdów świętowali Europejski Dzień bez Samochodu, poruszając się śladami naszej patronki z racji ustanowionego przez prezydenta Roku Zofii Urbanowskiej. Zostaliśmy zatem zaproszeni do współorganizowania części finałowej. Muzycznie zaprezentowała się klasa druga oraz dziewczyny z klasy VII b i VII d. Uczniowie, częstujący słodkościami, przyozdobili swe stroje barwami krajów, których język i kulturę poznają podczas zajęć w szkole. Natomiast Superkoderzy chwalili się swoimi umiejętnościami obsługując roboty, które ze sobą przynieśli. W klimat dziewiętnastowiecznej epoki wprowadzały kostiumy, na które zdecydowali się między innymi gospodarze imprezy.