KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wokalistka – Nicola Szymańska

Nicola Szymańska, urodzona w 2007 roku. Od " zerówki " jest uczennicą Szkoły Podstawowej nr 1 im. Zofii Urbanowskiej w Koninie. Obecnie uczy się w klasie III B. Od najmłodszych lat interesowała ją scena : śpiew , aktorstwo i taniec - to jej życiowe pasje , jednak to śpiew przynosi jej najwięcej radości. Nicolka jako sześciolatka w 2013 roku zaczęła uczęszczać na zajęcia do Szkoły Wokalno-Aktorskiej " FAMA " w Koninie. Dzięki nauczycielce śpiewu, pani Marlenie Brzezińskiej, odnalazła swój cel i może realizować swoje marzenia, którymi są aktorstwo i śpiew. W Szkole Podstawowej nr 1 również doskonali swój głos u pana Krzysztofa Laby. W styczniu 2014 roku Nicolka brała udział w XX Konińskim Przeglądzie Piosenki Przedszkolnej " DO-RE-MI" w Koninie, gdzie zdobyła wyróżnienie i statuetkę dla szkoły. W listopadzie 2014 roku, jako siedmiolatka, zajęła I miejsce i puchar dla szkoły w VI Międzyszkolnym Przeglądzie Piosenki Żołnierskiej i Patriotycznej w Koninie, do którego przygotowała ją pani Beata Wertlewska z SP 1 w Koninie. W grudniu 2015 roku zajęła II miejsce w XXXII Turnieju Świetlic '' Piosenka '' w MDK w Koninie. Rok później w tym samym konkursie zajęła III miejsce. 20 stycznia 2017 roku Nicolka zdobyła wyróżnienie i otrzymała statuetkę w IV Festiwalu Kolęd, Pastorałek i Piosenek Bożonarodzeniowych w Szczecinku. Była tam bardzo duża rywalizacja ( ok 150 uczestników ). Wielką radość sprawiło jej to, że mogła wyjść na scenę i zaśpiewać razem ze znanym wokalistą Kamilem Bijosiem podczas jego koncertu. Następnego dnia po raz pierwszy przeszła eliminacje do 36 Festiwalu Piosenki Dziecięcej i Młodzieżowej w Centrum Kultury i Sztuki w Koninie. Uczestniczyła w 3-dniowych warsztatach w Hotelu " WITYNG " w Mikorzynie, gdzie doskonaliła swój głos. 18 lutego na tym festiwalu otrzymała wyróżnienie. Nicolka brała udział również w Ogólnopolskich eliminacjach dzieci śpiewających do Międzynarodowego Dziecięcego Festiwalu Piosenki i Tańca w Koninie, W czerwcu 2016 roku brała udział w Festiwalu Piosenki Dziecięcej i Młodzieżowej " GDYNIA OPEN " , w tym roku również się tam dostała. W listopadzie 2016 roku w XXV Ogólnopolskim Festiwalu" Przebój mamy i taty " w Sieradzu. W czerwcu 2017 roku brała udział w XV Międzynarodowym Festiwalu Kultury Dziecięcej, tam dostała dyplom za udział w XI Spotkaniach Mistrzów Muzyki Pacanów 2017. Nicolka co roku śpiewa na Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy, na pobliskich festynach i piknikach , między innymi w Licheniu przed bazyliką, w Żychlinie, w Starym mieście, w Koninie, w Budzisławiu Kościelnym, w Turku. Śpiewała również w swojej szkole SP1 w Koninie, na wielu różnych uroczystościach. Miała zaszczyt śpiewać w kościele w Żychlinie i w naszym kościele św. Marii Magdaleny w Koninie. Brała udział w wielkim koncercie z okazji kanonizacji Jana Pawła II '' Bo miłość nie umiera " w kwietniu 2014 roku. Na koncercie obecny był zastępca prezydenta miasta Konina Sławomir Lorek, który na koniec z pośród wszystkich uczestników wybrał Nicolkę i wręczył jej różyczkę. Nicolka z młodszą ekipą '' Famy " występowała na scenach aktorskich, w roli zajączka w Turku oraz w Centrum Kultury" OSKARD " w Koninie na scenie zagrała krasnoludka. Wiernie kibicowała jej tam klasa ( wtedy klasa I B ) z wychowawczynią panią Agnieszką Pawelczyk. Od dwóch lat również uczy się tańca w ogólnopolskiej szkółce tańca i dobrych manier " Hajdasz " tam za taniec otrzymała brązowy medal, dyplom giganci i dwa medale ( srebrny i brązowy ). W roku 2015 udzieliła wywiadu do książki Doroty Grzechowiak pt. " Młodzieńcze pasje i marzenia na bis ", gdzie opowiada o swojej pasji. Nicolka jest szczęśliwa , że może występować na scenie i śpiewać dla publiczności, nie tylko dla siebie. Bo kiedy śpiewa spełniają się jej marzenia.