KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jasełka w glanach

Szopka ze Świętą Rodziną, zimowe widoki, pasterze i królowie z darami, kolędy – takie skojarzenia zwykle towarzyszą słowu „jasełka”. Tegoroczne przedstawienie świąteczne w Szkole Podstawowej numer 1 przy ulicy Sztarka  mogło nieco zaskoczyć zwolenników tradycji. Zaproszeni goście, i uczniowie 21 grudnia zobaczyli parę zbuntowanych i nieco zagubionych nastolatków: Zosię i Krzyśka, o których dusze stoczyły walkę anioły) i diabły . Nie  było łatwo, bo w supermarkecie czekało mnóstwo pokus, ale dzięki wsparciu Maryi  i Józefa oraz maleńkiego Jezusa, którzy zeszli pomiędzy sklepowe regały, szukając biednych, bogatych, zagubionych ludzi, dobro raz jeszcze zwyciężyło. Poszukujący prawdy i piękna młodzi ludzie odnaleźli sens Bożego Narodzenia.