KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Archiwum 2018/2019

Dnia 19 czerwca 2019 r. zakończyliśmy rok szkolny 2018/2019. Wielu uczniów otrzymało wyróżnienia oraz stypendia za naukę i osiągnięcia sportowe. Uczniowie, którzy wykazali się szczególnymi osiągnięciami otrzymali nominację do Medalu za aktywna postawę. Wszystkim serdecznie gratulujemy!...

Zakończenie roku szkolnego klas III Gimnazjum

Dnia 18 czerwca 2019 r. odbyło się uroczyste zakończenie roku szkolnego 2018/2019 uczniów klas III Gimnazjum. Uczniowie byli ostatnim rocznikiem, który kończył Gimnazjum. Gimnazjaliści otrzymali świadectwa, wyróżnienie, dyplomy. Wszystkim gratulujemy!Zdjęcia wykonała i udostępniła pani Węcławska....

Zakończenie roku szkolnego klas ósmych

Dnia 18 czerwca 2019 r. odbyło się zakończenie roku szkolnego klas ósmych. Pierwszy rocznik, który kończył klasy ósme zebrał wiele nagród i wyróżnień. Wszystkim gratulujemy....

Apel podsumowujący osiągnięcia uczniów na koniec roku szkolnego 2018/2019

Dnia 14 czerwca odbył się apel podsumowujący pracę w II półroczu. Uczniowie, którzy brali udział w różnych konkursach i przedsięwzięciach otrzymali dyplomy i nagrody. Gratulujemy!...

Inscenizacja teatralna "Szukam zwierząt do mojego cyrku"

Dnia 17 czerwca 2019 r w Szkole Podstawowej nr 1 odbyła się inscenizacja teatralna pt: „Szukam zwierząt do mojego cyrku” , która została zaprezentowana przez uczniów klasy I c w języku niemieckim. Nie zabrakło również prezentacji innych umiejętności językowych, które uczniowie zd...

Pozdrowienia z Litewskich Kresów

W pierwszym tygodniu czerwca klasa III D gimnazjum (wraz z kolegą z klasy III B) wybrała się na ostatnią czterodniową wycieczkę na Litwę i Mazury. Zobaczyliśmy najbardziej znane atrakcje litewskiej stolicy: cmentarz na Rossie, na którym znajduje się urna z sercem Józefa Piłsudskiego, górę Trzech Kr...

Dzień Talentów

Dnia 11 czerwca w naszej szkole odbył się Dzień Talentów....

Festyn rodzinny

Już po raz dziesiąty w SP 1w Koninie przygotowano festyn dla społeczności lokalnej. Uroczystość rozpoczęła się kolorowym korowodem i wejściem do magicznego ogrodu Zofii. Bohaterką festynu była Zofia Urbanowska, tegoroczna jubilatka naszego miasta. Ten rok ogłoszono w Koninie jako Rok Zofii Urbanowskiej. Uczniowie i goś...

OGROMNY SUKCES NASZYCH BIEGACZY W XXI OGÓLNOPOLSKIM BIEGU MILOWEGO SŁUPA

17 maja 2019 r. odbył się XXI OBMS. Pierwsi wystartowali chłopcy na dystansie 1200 m. (rocznik 2003-2005). W biegu wzięło udział ponad 100 uczniów konińskich podstawówek. Znakomicie pobiegł Michał Włodarczyk z kl.III b zajmując I miejsce, dobiegając do mety z olbrzymią przewagą przed innymi zawodnikami, n...

Wycieczka klas VII i VIII do Wieliczki, Krakowa i Ojcowskiego Parku Narodowego

14-16 maja uczniowie klasy :VII a, VII c,VIII a i VIII b uczestniczyli w 3-dniowej wycieczce do Wieliczki, Krakowa i Ojcowskiego Parku Narodowego.Mimo niesprzyjającej aury, nie opuszczała nas pogoda ducha i dobry humor. W pamięci zachowamy wiele interesujących miejsc i opowieści przewodników. Realizowaliśmy bo...