KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Bal klas ósmych

22 lutego 2019 r. o godz. 16.30 w Szkole Podstawowej nr 1 przy ul Sztarka rozpoczął się bal klas ósmych. Bal rozpoczęły pani dyrektor Maria Słowikowska i pani Julita Horosz, które powitały uczniów i ich rodziców. Pani dyrektor życzyła wszystkim uczestnikom tej niezwykłej imprezy, aby upływała ona na radosnej, wspólnej zabawie i aby stała się wydarzeniem, które na zawsze pozostanie w pamięci jej uczestników. Następnie padło hasło ,,Poloneza czas zacząć!” i salę wypełniły pierwsze takty poloneza skomponowanego przez Wojciecha Kilara do filmu ,,Pan Tadeusz”. Uczniowie zatańczyli i to jak! W niejednym matczynym oku zakręciła się łza wzruszenia, niejeden ojcowski tors pęczniał z dumy a uśmiech szczęścia gościł na wszystkich obliczach! Pani Dorota Rybacka i pani Magdalena Grzymska perfekcyjnie przygotowały młodzież do występu toteż na koniec rozległa się burza oklasków. Gdy ucichły ostatnie nuty poloneza i wybrzmiały brawa – uczniowie wraz z wychowawcami ustawiali się klasami do pamiątkowego zdjęcia z pierwszego prawdziwego balu w ich życiu.