KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Bal gimnazjalny

15 lutego 2019 r. uczniowie klas trzecich gimnazjum wzięli udział w ostatnim, można śmiało powiedzieć historycznym, balu gimnazjalnym. Uroczystość rozpoczęła pani wicedyrektor Julita Horosz, która powitała uczestników balu i zebranych gości, po czym tradycyjnymi słowami „Poloneza czas zacząć” dała sygnał do rozpoczęcia pięknego pokazu tanecznego w wykonaniu naszych uczniów. Przygotowaniem układu choreograficznego zajęli się nauczyciele wychowania fizycznego w szczególności pani Dorota Rybacka. Na ćwiczenia poświęcono wiele godzin, ale efekt był oszałamiający! Nauczyciele oraz zebrani rodzice z łzą w oku podziwiali grację, z jaką poruszali się uczniowie. Po polonezie głos zabrała była dyrektor Gimnazjum nr 1 pani Małgorzata Koziarska-Sip, która podziękowała trzecioklasistom za pamięć i zaproszenie na bal oraz życzyła siły i wytrwałości w ostatnich miesiącach nauki. Następnie zabrzmiały młodzieżowe rytmy i nie trzeba było nikogo zachęcać do wyjścia na parkiet. Hol mienił się od cudownych dekoracji wykonanych przez panią Ewą Ciesielczyk i chętnych uczniów. Każda klasa w salach lekcyjnych przygotowała sobie pięknie przystrojone miejsce na złapanie oddechu. Pieczę nad bezpieczeństwem młodzieży oprócz nauczycieli pełnili również rodzice, którzy spełnili się w tej roli idealnie. Wszyscy uczniowie bawili się doskonale do późnych godzin wieczornych. Ostatni bal gimnazjalny zapadnie na pewno na długo w pamięci uczniów, rodziców oraz nauczycieli.