KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Akademia Filmowa „Otwórz oczy”

Nasza szkoła od lat uczestniczy w Akademii Filmowej „Otwórz oczy”. Jest to program edukacji filmowej i medialnej. W ramach Akademii Filmowej, obok projekcji filmowych, odbywają się liczne projekty, prelekcje, pokazy i wydarzenia artystyczne inspirujące nie tylko młodzież, ale i nauczycieli do rozwoju. Do 2013 r. program filmowy był autorskim pomysłem Katarzyny Kubackiej. Następnie nawiązana została współpraca z Nowymi Horyzontami Edukacji Filmowej, a od 2015 roku realizowany jest Interdyscyplinarny Program Edukacji Medialnej Kino Szkoła. Akademia inspiruje do dialogu, refleksji, rozwija kreatywność i umiejętności. Uczy nie tylko rozumienia filmu, ale przede wszystkim przygotowuje młodych widzów do lepszego rozumienia człowieka i świata. Spotkania Akademii Filmowej, w której uczestniczą uczniowie z Konina i regionu odbywają się w Kinie Centrum w Konińskim Domu Kultury.