KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wycieczka do Borysewa

9 czerwca klasy Ia i Ic uczestniczyły w wycieczce do ogrodu zoologicznego ZOO SAFARI w Borysewie. Celem wycieczki było wzbogacenie wiadomości na temat dzikich zwierząt żyjących w różnych rejonach świata, zapoznanie z warunkami ich życia oraz kształtowanie umiejętności grzecznego i kulturalnego zachowania się w miejscach publicznych. Podczas zwiedzania dzieci przeżyły niesamowitą przygodę napotykając wiele gatunków zwierząt z różnych kontynentów: białe lwy, białe tygrysy bengalskie, antylopy, zebry, bawoły afrykańskie, fokę szarą, małpy, krokodyla syjamskiego i wiele innych. Dużą atrakcją dla dzieci był udział w pokazowym karmieniu zwierząt. Na zakończenie brały udział w niezwykle ciekawych zajęciach edukacyjnych, podczas których uczyły się poprzez słuchanie, oglądanie, ale również dotyk i głaskanie mniejszych okazów zwierząt. Doskonałym podsumowaniem wrażeń było wybieranie i kupowanie pamiątek.
Udana pogoda, piękna aranżacja przestrzeni, niezapomniane atrakcje i bliskość natury sprawiły, że Safari w Borysewie na długo pozostanie w pamięci uczniów.