KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wizyta przedszkolaków na lekcji języka angielskiego w klasie Ic

W dniu 17 maja naszą szkołę, a dokładnie klasę I c, odwiedziła grupa Morskie Stworki z Przedszkola nr 2 "Kraina Wesołej Zabawy" z Konina. Uczestniczyli oni w lekcji języka angielskiego, którą prowadziła pani Daria Janicka. Nazwa grupy była motywem przewodnim lekcji, podczas której dzieci z klasy Ic wraz z przedszkolakami poznawały nazwy morskich stworzeń. Podczas zajęć dzieci śpiewały, naśladowały ruchy zwierząt, liczyły rybki, bawiły się głosem wymawiając nazwy mieszkańców morskich głębin, a także tańczyły do piosenek, oczywiście wszystko w języku angielskim. Na koniec przedszkolaki podziękowały za wspaniale spędzony czas i podarowały klasie I c kolorowe serce. Uczniowie klasy I c oraz ich goście otrzymali słodką nagrodę oraz odznaki za aktywny udział w lekcji,
które przygotowała pani Daria.

Pani tłumaczy dzieciom

Dzieci się bawią i uczą

Nauczyciel bawi się z dziećmi

Dzieci na zajęciach z angielskiego