KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Warsztaty kulinarne III b

Warsztaty kulinarne na temat: "Kształtowania nawyków żywieniowych u dzieci w wieku szkolnym"
W dniu 15.03.2017.r. uczniowie klasy III b wraz z wychowawczynią panią Agnieszką Pawelczyk, po raz trzeci wzięli udział w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Zespół Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego w Koninie. W tym roku efektem finalnym zabawy i zaangażowania dzieci, były kluski śląskie, w sosie grzybowo-pieczarkowym z surówką z marchewki na słodko. Uczniowie z klasy 2 technik żywienia i usług gastronomicznych udzielali instruktażu w zakresie właściwego dobierania składników i przygotowania ciasta, wykonania równiutkich, okrągłych kluseczek z dziurką w środku oraz słodkiej surówki z marchewki z pomarańczą. Po chwili oczekiwania, która ciągnęła się w nieskończoność, kluseczki podano na stół i nareszcie można było ich zasmakować, popijając owocowym sokiem. Kolejnym etapem spotkania była prezentacja dotycząca "Kształtowania nawyków żywieniowych u dzieci w wieku szkolnym" oraz poznanie savoir vivre przy stole. Na koniec mali kucharze otrzymali dyplomy uczestnika warsztatów.