KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uroczystość ślubowania pierwszoklasistów

Dzień 27 października 2017 r. to ważna data w życiu naszej szkoły. Tego dnia dzieci z klas pierwszych zostały pasowane na uczniów Szkoły Podstawowej nr 1 im. Zofii Urbanowskiej w Koninie. Do uroczystości ślubowania uczniowie zostali przygotowani pod kierunkiem: p. Agnieszki Pawelczyk, p. Anny Popielarz i p. Moniki Wojciechowskiej.
W tym dniu pierwszoklasiści przybyli do szkoły w strojach galowych i zgromadzili się w pięknie udekorowanej auli szkolnej. W obecności Dyrektora Szkoły - p. Marii Słowikowskiej, wicedyrektorów: p.Małgorzaty Koziarskiej – Sip, p. Barbary Loch, p. Julity Horosz oraz nauczycieli, rodziców, dziadków i przedstawicieli Samorządu Uczniowskiego, pierwszaki zdawały swój pierwszy egzamin w formie występu słowno – muzycznego, a następnie ślubowały: „...być dobrym Polakiem, kochać swoją ojczyznę, dbać o dobre imię swojej klasy i szkoły, uczyć się pilnie, być dobrym kolegą, swym zachowaniem i nauką sprawiać radość rodzicom i nauczycielom.” Następnie pierwszoklasiści zostali pasowani na uczniów symbolicznym ołówkiem i otrzymali z rąk swojego wychowawcy pamiątkowe dyplomy. Na zakończenie, wszystkich zaproszono na występy uczniów klas starszych oraz słodki poczęstunek w klasach.
Pierwszoklasistom życzymy sukcesów w nauce i jak najlepszych ocen opisowych na pierwszym szkolnym świadectwie.