KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uczniowie klasy I B wzięli udział w wycieczce do banku PKO BP w Koninie

Dnia 24 maja 2018 r. uczniowie klasy IB wraz z wychowawcą panią Agnieszką Pawelczyk wzięli udział w wycieczce zorganizowanej do banku PKO BP w Koninie. Na wstępie zostali przywitani przez pracownika banku oraz przez Panią Dyrektor.

W banku dzieci poznały pracę na stanowisku obsługi klienta. Wzięły udział w lekcji o banku, bankomacie, pieniądzach i różnych sposobach oszczędzania, poznały zasady korzystania z bankomatu, nauczyły się nie tylko wypłacać pieniądze, ale również dokonywać wpłat na konto za pomocą bankomatu. Następnie uczestniczyły w konkursie wiedzy bankowej, odpowiadając na pytania zadawane przez Panią Jolantę Bazelę. Wszyscy uczniowie wykazali się dużą wiedzą i otrzymali nagrody.

Wycieczka była przede wszystkim wspaniałą lekcją bankowości. Dzieci zobaczyły to, czego inni na co dzień nie mają okazji zobaczyć.

Dziękujemy Pani Dyrektorowi oraz pracownikom banku za miłe przyjęcie i wspaniałą lekcję.