KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Szkolny Konkurs Języka Angielskiego

W dniu 11 marca odbył się Szkolny Turniej Języka Angielskiego „English around the World -W Disneylandzie.”. Organizatorkami turnieju były nauczycielki języka angielskiego – Daria Janicka, Dorota Sawicka i Karolina Gościmińska. W wydarzeniu brały udział klas I - VI.

Na początku uczniowie dowiedzieli się kilku ciekawostek związanych z Waltem Disneyem, które przedstawiła pani Daria Janicka. Następnie trzyosobowe drużyny z klas rozwiązywały różnego rodzaju zadania, które sprawdzały znajomość języka angielskiego oraz wiedzę o Walcie Disneyu i jego twórczości. Zadania te miały nietypową formę, gdyż polegały m. in. na łączeniu zdań wstążeczkami (zadanie inspirowane bajką „Zakochany kundel”); układali puzzle z najsłynniejszymi powiedzeniami Walta Disneya; niczym Kopciuszek szukali zadania wśród fasolek lub układali filiżanki z bajki „Alicja w Krainie Czarów” zgodnie z opisem. Publiczność nie tylko dopingowała swoje drużyny, ale również rozwiązywała rebusy, które przygotowała pani Dorota Sawicka. Turniej odbył się w auli szkolnej, która udekorowana była plakatami z bohaterami Disneya przygotowanymi przez uczniów klas IV, V i VI.

Wszystkim drużynom gratulujemy wyników!!!