KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Święto matematyki

W marcu nasi uczniowie klasy VI c Gracjan A i Paweł Cz reprezentowali naszą szkołę w organizowanym przez Zespół Szkół nr 1 w Koninie II Święcie Matematyki pod hasłem "Przez zabawę do matematyki". Konkurs odbył się dokładnie 14 marca z okazji Światowego Dnia Liczby Pi
Świętowanie rozpoczęliśmy od testu, następnie uczniowie wzięli udział w quizach i skojarzeniach. Podczas święta uczestnicy prezentowali przygotowane wcześniej gry matematyczne.Zabawę z matematyką zakończyło układanie tangramów.
Chwilą relaksu dla wszystkich było wysłuchanie wierszy matematycznych i obejrzenie scenki przedstawiającej lekcję matematyki.
W kategorii szkół podstawowych zwyciężyła SP nr 9, drugie miejsce SP nr 3, a nasza szkoła trzecie (SP nr 1). Dodatkowo nagrody przyznano w kategoriach: witraże, zabawki matematyczne oraz gry.
III miejsce i nagrodę za piękny witraż zdobył Gracjan A z kl VI c . Gracjan i Paweł na konkurs pojechali z panią Aldoną Tamborską, która uczniów przygotowała do konkursu.