KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Premiera filmu

18 maja odbyła się długo oczekiwana premiera filmu "Następcy", realizowana na podstawie filmu Disney'a o tym samym tytule. Uczniowie klasy VI B wraz z panem Dariuszem Mielnickim przez 2 lata pracowali nad realizacją filmu, który w efekcie trwa 90 minut, a zdjęcia do niego były kręcone w wielu miejscach naszego miasta Konina oraz oczywiście w samej Szkole Podstawowej nr 1. Podczas projekcji uczniowie wraz z rodzicami mieli możliwość obejrzeć film, nad którym tyle czasu pracowali. W ubiegłym roku szkolnym przy pracy nad filmem pomagały również wolontariuszki z Francji: Yse i Chloe. Premiera zakończyła się galą wręczenia młodym aktorom pamiątkowych "Gwiazd" oraz słodkości. W filmie w roli statystów udział wzięli również uczniowie z klas: VI A, B i C oraz uczennica z I C, którzy zostali prócz słodkości nagrodzeni dyplomem.

Następcy