KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podsumowanie konkursu literackiego

28 maja 2019 r. odbył się w naszej szkole XIII Międzyszkolny Konkurs Literacki ,,Andersen i Przyjaciele" dla klas III. Celem konkursu było przybliżenie uczniom twórczości baśniopisarzy, poznanie wybranych baśni: Hansa Christiana Andersena, Charlesa Perraulta, braci Grimm oraz rozbudzanie motywacji czytania i rozwijania umiejętności odbioru dzieł sztuki. W zmaganiach literackich wzięły udział dzieci z czterech Szkół Podstawowych nr 1,3,9,15. Uczestnicy wykazali się dużą wiedzą o życiu H. Ch. Andersena, znali najważniejsze daty i fakty z okresu jego dzieciństwa. Wspaniale zaprezentowali hasła popularyzujące książki. Komisja Konkursowa przyznała: I miejsce: Szkoła Podstawowa nr 9, II miejsce: Szkoła Podstawowa nr 3, III miejsce: Szkoła Podstawowa nr 15, IV miejsce: Szkoła Podstawowa nr 1. Uczestnicy konkursu otrzymali nagrody książkowe, upominki i dyplomy. Miłym akcentem spotkania był słodki poczęstunek.