KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Olimpiada - Niska emisja

Uczniowie klas szóstych wzięli udział w Olimpiadzie wiedzy na temat: „Niska emisja w Aglomeracji Konińskiej”. Olimpiada skierowana była dla uczniów klas szóstych szkół podstawowych z terenu powiatu konińskiego i miasta Konina. Organizatorem olimpiady było Starostwo Powiatowe w Koninie. Celem olimpiady było zapoznanie uczniów z zagadnieniami dotyczącymi zanieczyszczenia powietrza w regionie, podniesienie świadomości uczniów na temat niskiej emisji oraz odnawialnych źródeł energii, inspirowanie do podejmowania inicjatyw i praktycznych działań na rzecz ochrony i poprawy stanu środowiska. W pierwszym etapie Olimpiady uczniowie rozwiązywali test pisemny z wiedzy o niskiej emisji (wcześniej na lekcjach przyrody uczniowie zapoznali się z zagadnieniami rozwiązywanymi na teście). Uczeń klasy 6b Piotr Kras uzyskał najwięcej punktów i zakwalifikował się do drugiego etapu Olimpiady, w którym należało wykonać plakat o treści zachęcającej do ochrony powietrza, odnawialnych źródeł energii. 14 listopada w Starostwie Powiatowym w Koninie odbył się finał Olimpiady –uczeń Piotr Kras zdobył 2 miejsce. Nagrodą dla ucznia był aparat fotograficzny oraz materiały promocyjne, dla szkoły nagrodą była Stacja pogodowa. Gratulacje dla ucznia.