KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Mistrzowie Kodowania w Warszawie

Dnia 13 czerwca 2017 r czteroosobowa drużyna Mistrzów Kodowania z naszej szkoły uczestniczyła w Ogólnopolskim Przeglądzie Projektów Młodzieżowych na Zamku Królewskim w Warszawie. Na OPPM uczniowie z gimnazjów, szkół ponadgimnazjalnych i szkół podstawowych przedstawiali projekty „Młody Obywatel”, „OK Zeszyt”, „Poczytajmy”, „Rozmawiajmy o uchodźcach”, „Młodzi i media” i wiele innych.  Nasi uczniowie przez cały rok uczęszczali na pozalekcyjne zajęcia z programowania prowadzone przez p. Aldonę Tamborską  i p. Arletę Ratajewska, w czasie których tworzyli gry, animacje i projekty edukacyjne. Powstałe  na zajęciach projekty nasi Mistrzowie  pokazali  podczas OPPM.  Stanowisko  Mistrzów Kodowania  SP 1 Konin odwiedzało wielu uczniów i opiekunów z innych szkół. Podczas wizyty eksperta Małgosia, Klaudia, Gracjan i Jędrzej pokazywali projekty powstałe w Scratch'u oraz odpowiadali na pytania: Czy programowanie pomaga w nauce? Jak wykorzystać programowanie w życiu codzienny? Jak stworzyć grę, animację, projekt edukacyjny w Scratch? Uczniowie za swoje zaangażowanie w realizację projektu otrzymali dyplomy i grę edukacyjną.
Uczestnicząc w OPPM mogliśmy podzielić się naszym doświadczeniem z programowania, zdobyć wiedzę z wielu dziedzin oraz promować naszą szkołę i miasto Konin.