KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kompetencje na szóstkę - Jak gimnastykować wyobraźnię

Przed nami nowy rok szkolny 2017/2018, nowa energia do pracy i nauki, a co za tym idzie – nowe atrakcyjne programy i projekty dla uczniów.
Pani Agnieszka Pawelczyk wraz z uczniami klasy I B rozpoczęła realizację projektu ”Kompetencje na szóstkę” organizowanego przez Fundację Uniwersytet Dzieci. To idealny projekt, który rozwija potencjał uczniów, ułatwia im naukę, uczy nawiązywania relacji z innymi i skutecznego komunikowania się. Celem programu jest rozwijanie kompetencji uczniów, kreatywność, innowacyjność, przedsiębiorczość. Kształcenie umiejętności krytycznego i logicznego myślenia, rozumowania, argumentowania i wnioskowania. Program zapewnia uczniom wszechstronny rozwój osobowy i społeczny. Rozbudza i zaspokaja naturalną ciekawość poznawczą uczniów.
Jak zaktywizować uczniów na lekcji? W jaki sposób zmotywować ich do nauki? Wystarczy rozbudzić ich ciekawość i to dzieje się na lekcjach p. Agnieszki Pawelczyk w klasie I B, bo szkoła jest wspaniałym i fascynującym miejscem spotkań dzieci z nauką, poprzez ekscytującą zabawę na zajęciach.

Pierwsze zajęcia uczniów klasy I b, które zostały zorganizowane pod czujnym okiem p.Agnieszki Pawelczyk, w ramach realizacji programu ”Kompetencje na szóstkę” organizowanego przez Fundację Uniwersytet Dzieci pod hasłem „Jak gimnastykować wyobraźnię?” ogromnie podobały się wszystkim dzieciom. Spowodowały one, że umysł dziecka 7-letniego, wytworzył zaskakujące dla wszystkich pomysły i propozycje. Od wspaniałych i kolorowych rysunków okraszonych pięknymi wypowiedziami na temat tego, o czym myślą ich bliscy, poprzez zabawę twórczą z kolorowymi chustami i zamianą ich w smoki, następnie wymyślanie rymowanek, rozegranie meczu skojarzeń, aż do zamiany kubków w: „Coś innego”. Odpowiednio dobrane zabawy sprawiły, że umysł dziecka błyskawicznie podsuwał im dobre pomysł, a myśli nie chowały się z tyłu głowy, gdy uczniowie chcieli przekazać coś, lub to wyrazić. Po zajęciach pierwszaki bez trudu wyjaśniły, jak mogą ćwiczyć swoją wyobraźnię, wytłumaczyły, dlaczego warto rozwijać kreatywność i wyobraźnię oraz potrafiły zbudować ciągi skojarzeń, żeby trenować swobodne myślenie. Tylko samodzielne dochodzenie do wiedzy gwarantuje dobrą zabawę i obszerną wiedzę dziecka.
Kolejne zajęcia w ramach programu już wkrótce.