KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jasełka Bożonarodzeniowe

W dniach 15, 16 oraz 19 grudnia w naszej szkole odbyły się Jasełka Bożonarodzeniowe. Podczas uroczystości mieliśmy możliwość obejrzenia sztuki teatralnej pt. Oskar i Pani Róża, przygotowanej przez grupę teatralną Zosieńki prowadzoną przez p. Kamilę Danielkiewicz, przy wsparciu p. Dariusza Mielnickiego. Grupa teatralnaNie mogło zabraknąć pięknych pieśni w wykonaniu chóru Nutki Świętego Franciszka pod przewodnictwem p. Anety Piekarskiej. W tym roku postawiliśmy na wielokulturowość, gdyż w przedstawieniu brały udział wolontariuszki z Francji. W rolę tytułowej Pani Róży wcieliła się p. Yse Brody, a operatorem światła była p. Chloe Outy. Na koniec obie panie wraz z p. Patrycją Mielka zaśpiewały kolędy w wielu językach.
Chór Nutki Świętego Franciszka