KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

IV Powiatowy Konkurs Matematyczny "Z poradnika młodego matemtyka - W restauracji"

W środę – 20 listopada 2019 roku odbył się IV Powiatowy Konkurs Matematyczny dla klas IV ,,Z poradnika młodego matematyka – W restauracji”. Organizatorkami konkursu były nauczycielki matematyki ze Szkoły Podstawowej nr 1 oraz MODN w Koninie. Potyczki matematyczne miały ciekawą formę. Uczniowie w sześcioosobowych zespołach rozwiązywali zadania tekstowe tematycznie związane z restauracją, wybierali potrawy z menu i obliczali koszt obiadu dla trzyosobowej rodziny, „serwowali” komisji pizzę zgodnie z wynikiem otrzymanym z działań matematycznych, wyniki działań porządkowali rosnąco otrzymując nazwę dania dnia oraz układali matematyczne puzzle. Uczestnicy rozwiązywali rebusy i zagadki związane z kuchnią regionalną oraz daniami podawanymi w restauracjach. Konkurs odbywał się w auli szkolnej, która na czas konkursu zamieniła się w restaurację „U Zośki”. Kucharz oraz kelnerki – uczniowie naszej szkoły - pomagali przy roznoszeniu zadań oraz częstowali uczestników cukierkami. Uczniowie rywalizowali ze sobą w miłej, przyjaznej atmosferze – bawiąc się uczyli matematyki. Rada Rodziców przy SP1 ufundowała dla uczniów i nauczycieli słodki poczęstunek.

W  konkursie stawiamy na naukę przez zabawę oraz pracę zespołową – na wynik każdej szkoły pracowały sześcioosobowe drużyny.

I miejsce zajęła Szkoła Podstawowa nr 3,

II miejsce Szkoła Podstawowa nr 4,

III miejsce Szkoła Podstawowa nr 12

Gratulujemy wyników i zapraszamy za rok do wspólnej zabawy!