KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

III MIEJSCE W KONKURSIE „CZYM JEST DLA MNIE WOLNOŚĆ”

14 marca 2018 odbył się w Szkole Podstawowej nr 8 w Koninie MIĘDZYSZKOLNY KONKURS PLASTYCZNO - HISTORYCZNY z okazji 100 – lecia Obchodów Odzyskania Niepodległości pt.: ,,Czym dla ucznia jest wolność”. Konkurs pod patronatem  Prezydenta Miasta Konina, zorganizowano przy współudziale MODN . Konkurs odbył się w dwóch kategoriach wiekowych uczniowie klas czwartych i piątych i druga kategoria uczniowie klas szóstych i siódmych. Naszą szkołę reprezentowało czworo uczniów, którzy stworzyli wspaniałe prace. W obu kategoriach wiekowych reprezentanci naszej szkoły zajęli III miejsce. Wszystkim uczestnikom dziękujemy, a nagrodzonym gratulujemy.

Przedział wiekowy IV-V - III miejsce   Olga Buśkiewicz kl V     (opiekun Natalia Borowiak)

Przedział wiekowy VI-VII - III miejsce   Małgorzata Sarnowska kl VI (opiekun Katarzyna Loch).