KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Konkurs ,,Przysłowie prawdę Ci powie”

W dniu 15 marca 2017 r. odbył się etap szkolny konkursu dla klas III pod hasłem ,,Przysłowie prawdę Ci powie”. Wzięło w nim udział 17 uczniów. Celem konkursu było zwrócenie uwagi na obecność przysłów w naszym życiu, rozbudzenie zainteresowania nimi, wskazanie możliwości oraz źródeł ich poznania. Uczniowie przygotowując się do zadań konkursowych wertowali biblioteczne słowniki, księgi, spisywali przysłowia znane domownikom czy też sporządzali komputerowe wydruki powiedzeń  i sentencji znalezionych w Internecie. Komisja wyłoniła troje dzieci ( Jakub Kucal – kl. III a, Zuzanna Ziemniarska – kl. III d, Dominik Nowacki – kl. III e), które reprezentowały naszą szkołę 30 marca w II Międzyszkolnym Konkursie ,, Przysłowie prawdę Ci powie” w Szkole Podstawowej nr 12 w Koninie. Wyróżnienie otrzymał uczeń z klasy III e - Dominik Nowacki.