KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Badanie słuchu u uczniów klas szóstych

12 lutego 2020 roku w naszej szkole odbyły się badania w ramach regionalnego programu zdrowotnego „Badanie przesiewowe słuchu u młodzieży klas szóstych szkoły podstawowej – Hej słyszysz???”. Program zdrowotny jest prowadzony w ramach Wielkopolskiego Programu Operacyjnego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

Zanim zostali zbadani uczniowie, ich rodzice mieli za zadanie wypełnić ankiety dotyczące przebytych przez dziecko chorób czy urazów oraz spostrzeżeń rodziców odnośnie słuchu ich dziecka. W ramach realizacji programu specjalista otolaryngolog wykonał badanie laryngologiczne. Przeprowadzono też wielokierunkowe badania słuchu obejmujące audiometrię tonalną i audiometrię impedancyjną, wykorzystując specjalistyczny sprzęt. Na tej podstawie można było wyselekcjonować grupę uczniów z niedosłuchem czuciowo-nerwowym i odchyleniami w badaniu laryngologicznym oraz skierować na badania wysokospecjalistyczne. Uczniowie uczestniczyli także w wykładzie dotyczącym fizjologii, patologii i higieny słuchu.

Dzięki uczestnictwu w programie uczniowie mieli okazję nauczyć się, jak dbać o swój słuch. Rodzice natomiast mogli upewnić się, że ze słuchem ich dziecka jest wszystko w porządku lub w porę wykryć wszelkie nieprawidłowości.