KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Badmintonista - Adam Winciaszek

Adam od klasy 0 jest uczniem Szkoły Podstawowej nr 1 im. Zofii Urbanowskiej w Koninie, obecnie uczy się w klasie III B. Oprócz wielu zainteresowań sportowych lubi sporty rakietkowe, a szczególnie badminton, który jest najszybszą rakietkową dyscypliną sportu wymagającą szybkości, precyzji i wytrzymałości. Badmintonista musi wykonywać  dwukrotnie więcej ruchów niż tenisista - podczas wypadów, skrótów czy wyskoków. Nie dziwi zatem fakt, że po godzinie gry w badmintona, człowiek czuje się tak zmęczony jakby wystartował w maratonie. W Polsce rozwój dyscypliny nastąpił w latach 70-tych XX wieku i z biegiem czasu gra staje się coraz bardziej popularna.

Badminton jest grą trudną technicznie zwłaszcza dla młodych początkujących zawodników, ale Adam od początku dawał radę i z każdym treningiem robił widoczne postępy. W roku 2014 jako siedmiolatek zaczął regularne treningi w uczniowskim klubie UKS MTB SMECZ Konin. Treningi odbywają się 3 razy w tygodniu. Adam zaangażował się w grę w badmintona bardzo mocno i jest to dla niego ulubiona gra, która mimo dużego wysiłku daje mu przede wszystkim dobrą zabawę i możliwość zdrowego rozwoju. Oprócz tego Adam rozpoczął też rywalizację startując na zawodach badmintona w kategorii klas I-III . Mimo młodego wieku i krótkiej ,,kariery” zawodniczej, Adam startował w 25 zawodach rozgrywanych na terenie Konina i całej Wielkopolski zajmując przeważnie miejsca na podium. Dwukrotnie w roku 2015 i 2016 zdobył I miejsce w mistrzostwach miasta Konina Szkół Podstawowych dla klas IV-VI. Brał udział w Narodowym Dniu Badmintona na PGE Narodowym w Warszawie. W Mistrzostwach Wielkopolski 17 grudnia 2016 zdobył tytuł v-ce Mistrza Wielkopolski.

W II edycji Wielkopolskiej Ligi Młodych Talentów, 21 stycznia 2017 roku w Kępnie  w kategorii  U11 Adam zdobył 1 miejsce.

Życzymy Adamowi wytrwałości i dobrej zabawy z badmintonem oraz dalszych osiągnięć!