KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Akcja Bookcrossing czyli Uwalnianie książki

Szanowni państwo.

W związku z koniecznością przeniesienia biblioteki z likwidowanego Gimnazjum nr 1 w Koninie do naszego budynku dokonaliśmy selekcji księgozbioru. Przygotowaliśmy dla państwa tzw. „Bookcrossing”, czyli „Uwalnianie książki”.                                                                                                                               

Zapraszamy Państwa do naszej biblioteki, aby wybrać publikacje do własnych biblioteczek .

Dysponujemy książkami popularno – naukowymi, albumami, tomikami poezji, które są przeznaczone dla  starszych czytelników.

Akcję zaczynamy w środę dnia 6 listopada 2019 roku  po południu – w czasie konsultacji dla rodziców.

Biblioteka szkolna wyodrębniła księgozbiór dla dorosłych. Przygotowano regały w czytelni szkolnej. Zapraszamy Was Szanowni Rodzice, Dziadkowie do wypożyczania. Biblioteka szkolna jest czynna od 8.00 do 14.00. Ale także w godzinach południowych, kiedy odbywają się konsultacje dla rodziców.